Hoofdgerecht, 40 minuten
Februari: pompoen, andijvie

Dit winterse gerecht is erg geschikt als je een avond extra gezond wilt eten. De pompoen maakt het lekker zoet.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 1 pompoen
– 800 gram andijvie
– paar blaadjes salie
– klontje boter boter
– 2 tenen knoflook
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in reepjes. Schil en snipper de knoflook. Doe de pompoen en knoflook in een ovenschaal en schenk er olijfolie overheen. Zet de pompoen 35 minuten in de oven. Verwarm na 30 minuten wat boter in een koekenpan en bak de andijvie ongeveer 5 minuten. Verwarm in een ander pannetje een klontje boter en bak de salie. Serveer de andijvie op een bord met de pompoen en boter met salie.