Borrel / lunch, vegetarisch, 15 minuten

April: radijs

Het is vandaag vrijdag en de zon schijnt: half Nederland is vanmiddag op het terras, op het balkon of in het park te vinden. Heb jij mensen uitgenodigd voor de borrel en wil je iets verrassends op tafel zetten? Probeer dan eens deze ansjovisdip met radijsjes en wortel. De ansjovis geeft de dip een uitgesproken smaak en door de geroosterde pijnboompitten wordt ‘ie een beetje smokey. Smaakt goed met groenten: radijsjes, wortelen, bleekselderij en bloemkool. Radijsjes liggen deze maand volop in de winkel, en kijk eens wat een prachtige kleuren ze hebben!

Radijs

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 25 gram ansjovis
  • scheut olijfolie
  • radijsjes, wortelen en eventueel andere groenten

Pers de knoflook of snijd deze in hele kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de knoflook ongeveer 5 minuten, totdat deze een beetje bruin wordt.

Rooster de pijnboompitten in een andere pan. Doe de pijnboompitten in een braadpan (zonder olie of boter) en verhit ze totdat ze een klein beetje bruin worden. Haal ze dan snel uit de pan, want ze verbranden snel.

Doe de ansjovis, knoflook en pijnboompitten in een kom. Schenk een royale scheut olijfolie over het mengsel en pureer het met een staafmixer. Voeg dan water toe totdat het mengsel zo vloeibaar is als een saus. Dip ze!