Voorgerecht, vegetarisch / vlees, 30 minuten

April: asperges

Op verschillende plaatsen kun je nu groene asperges kopen. Sla je slag en maak er deze frisse aspergesoep (of crème) van. Een goed voorgerecht voor een dinertje buiten!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 500 gram groene asperges
  • 300 ml halfvolle melk
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 uitjes
  • 100 gram ricotta
  • eventueel 150 gram pancetta

Verwarm een pan met water. Kook hierin de asperges, als het water kookt, ongeveer 12 – 15 minuten. Snipper ondertussen de uitjes en fruit deze. Voeg de melk en de uitjes toe aan de asperges en pureer met een staafmixer. Afhankelijk van hoe vloeibaar je de soep wilt hebben, voeg je er nog wat groentebouillon aan toe. Laat de soep een paar minuten tegen de kook aan opwarmen zodat de smaken goed intrekken.

Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan. Maak ten slotte het bord op: vul het met de soep, leg daarop wat pancetta en schep ten slotte een beetje ricotta op de pancetta.