Voorgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Deze aubergine met burrata (een typisch Italiaans voorgerecht) at ik bij Maria Antonieta in Mendoza. Zo ontzettend lekker! Het is, zoals je kunt verwachten bij een Italiaans gerecht, helemaal niet ingewikkeld om te maken en smaakt altijd goed – zolang je maar goede ingrediënten gebruikt. Burrata kun je kopen bij de betere kaasspeciaalzaak. Deze zachte witte kaas kun je vergelijken met ricotta in een bol mozzarella. De burrata op aubergine uit de oven is om je vingers bij af te likken, zo lekker.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 2 aubergines

– 1 – 2 bollen burrata

– 100 gram biologische tomaten

– handvol verse peterselie

– scheut goede olijfolie

– zout en peper

Aubergine met burrata

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Schenk een royale hoeveelheid olijfolie over de aubergines. Leg de aubergines met de platte kant naar boven op een bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. De bovenkant mag bruin worden maar niet zwart. Na ongeveer 25 minuten kerf je met een mes de aubergine in het midden open. Als de binnenkant zacht is, is de aubergine klaar.

Ondertussen snijd je de tomaten in hele kleine blokjes. Snijd de peterselie in grove stukken en snijd de burrata in twee of vier delen. Koop 2 bollen als je houdt van veel kaas en je budget het toelaat, 1 bol als je de smaak van de aubergine meer naar voren wilt laten komen.

Haal de aubergines uit de oven en leg ze op een bord. Beleg de aubergine met de burrata, tomaten en peterselie en strooi er wat zout en peper overheen. Ten slotte nog een beetje olijfolie en enjoy!