Voorgerecht, vegetarisch, 10 minuten

Maart: bieten

Het is weer lente! En nog weekend ook. Het weer wil vandaag de komst van het nieuwe seizoen helaas nog niet helemaal aankondigen, maar morgen is een mooie dag om buiten wat voorzichtige zonnestralen op te vangen. Tot die tijd kun je de lente vieren met deze vrolijke en felgekleurde bietensalade, die je binnen 10 minuten op tafel zet en die zo fris is dat je eraan wordt herinnerd dat de dagen van salades eten op het terras, op het strand of in het park eraan komen. Ik gebruikte rode biet, gele beet en choggiabiet – een combinatie die eruitziet alsof je een schilderijtje eet. Ook vond ik een prachtige wit met paarse meiraap. Wat een kleuren, en dat allemaal van Hollandse bodem!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 6 bieten

– 100 gram zachte geitenkaas

– 100 gram pecannoten

– 50 gram honing

Verhit de honing in een koekenpan en doe de pecannoten in de honing. Laat de pecannoten een paar minuten in de honing karamelliseren. Als de honing donkerbruin en stroperig wordt, heb je karamel. Wees voorzichtig want deze karamel is gloeiend heet. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Maak de borden op met de plakjes biet, de geitenkaas en de gekaramelliseerde pecannoten. Fijne lente!