Feestelijke borrelhapjes

Oud & Nieuw is inmiddels voorbij, maar een tafel vol met borrelhappen kan altijd als je iets te vieren hebt – of gewoon voor de vrijdagavond. Deze feestelijke borrelhapjes zijn stuk voor stuk snel te […]

Lees Meer

 0

Gratin van zoete aardappel

Bijgerecht, vegetarisch, 40 minuten

Ze zijn er weer en wat zijn ze lekker: zoete aardappels! Ik maakte gratin van zoete aardappel, een traditioneel aardappelrecept maar dan met de zoete aardappel. Ik heb wat rode ui toegevoegd […]

Lees Meer

 0

Cupcakes voor Koningsdag

Nagerecht / bijgerecht, vegetarisch, 80 minuten

Wat is de sfeer met Koningsdag toch fijn! Veel mensen laten zich van hun creatieve en/of ondernemende kant zien, dus in de stad is genoeg te zien en doen. Ik […]

Lees Meer

 0

Dumplings

Bijgerecht, vlees, 20 minuten

Maart: spitskool

Na de pasta van gisteren had ik nog wat varkensvlees over, en zin in Aziatisch eten. Daarom heb ik er deze dumplings mee gemaakt. Een aanrader! Je kunt bij de toko […]

Lees Meer

 0

Preitaartjes

Bijgerecht, vlees, 45 minuten

Maart: prei

Wat zien ze er gezellig uit, deze miniquiches in soufflévormpjes. Deze taartjes zijn geschikt als bijgerecht, voor de lunch of als borrelhapje. De basis is heel simpel: een plakje bladerdeeg dat je […]

Lees Meer

 0

Chips van rode biet en pastinaak met humus

Bijgerecht, vegetarisch, 40 minuten

Februari: rode biet, pastinaak

Voor de lekkere trek rond 4 uur ’s middags is deze chips met humus ideaal. Het recept voor chips van rode biet met bietenhumus komt uit het boek Puur […]

Lees Meer

 0

Pastinaak rösti

Bijgerecht, vegetarisch, 35 minuten

Februari: pastinaak

Rösti is een van mijn favoriete aardappelgerechten. De Zwitserse rösti krijgt in dit recept een Hollandse touch door de toevoeging van pastinaak. Het resultaat is echt heerlijk. Het is niet moeilijk […]

Lees Meer

 0

Wortelburgers

Bijgerecht, vegetarisch, 20 minuten

Januari: winterpeen

Deze wortelburgers zijn echt fantastisch, en ook heel gemakkelijk te maken als je wat restjes hebt. Als je veel wortel gebruikt, zijn de burgers lekker stevig. Je kunt ze als voorgerecht […]

Lees Meer

 0

Spruitjes

Bijgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Januari: spruitjes

Januari is een prima maand om Hollandse spruitjes te eten. Omdat niet iedereen fan is van spruitjes, heb ik een heel eenvoudig maar heel lekker recept waarmee je (bijna) iedereen aan […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolmuffins

Bijgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Muffins zijn een vrolijke manier om je groenten te presenteren, vooral in een felgekleurd papiertje. Ideaal voor iemand die niet zo dol is op groenten. Deze muffins heb ik gemaakt met boerenkool, […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolchips met pastinaakpatatjes

Bijgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Januari: boerenkool en pastinaak

Dit is wel een hele bijzondere manier om frites & chips voor te schotelen! En ik schrijf dit recept niet alleen op omdat het gezond is. Het is ook […]

Lees Meer

 0

Cranberry chutney

Bijgerecht, vegetarisch, 25 minuten

En vooruit, nog een recept met cranberries! Ik vond de inspiratie voor dit recept op ZTRDG. Dat recept heb ik een beetje aangepast. Chutney ken ik vooral met mango, maar ik ben […]

Lees Meer

 0

Cranberry compote

Bijgerecht, vegetarisch, 25 minuten

Cranberry wordt natuurlijk veel gegeten met Kerst. Het is niet echt een vrucht voor januari, komt ook niet uit Nederland, maar toch ben ik met creatief geweest met cranberry. Waarom? Heel eenvoudig, […]

Lees Meer

 0