Bijgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Januari: boerenkool en pastinaak

Dit is wel een hele bijzondere manier om frites & chips voor te schotelen! En ik schrijf dit recept niet alleen op omdat het gezond is. Het is ook echt ontzettend lekker, en heel gemakkelijk te maken.

Wat heb je nodig:

  • Een paar bladeren boerenkool
  • Twee pastinaken
  • Olijfolie
  • Zeezout

Boerenkoolchips

Verwarm de oven voor op 150°. Snijd het blad van de boerenkool in kleine stukjes (van de stam kun je pesto maken, zie mijn recept voor boerenkoolpesto). Snijd de pastinaak in langwerpige fritesvormpjes. Leg de pastinaak op een met bakpapier belegde bakplaat. Strooi er flink veel olijfolie en wat grof zeezout overheen. Zet de pastinaak in de oven. Na ongeveer 5 minuten haal je de pastinaak uit de oven, en leg je ook de boerenkool op de bakplaat. Ook over de boerenkool strooi je olijfolie en zout. Na ongeveer 15 minuten haal je de pastinaakfrites & boerenkoolchips uit de oven en snacken maar!