Voor- / hoofdgerecht, vegetarisch, 35 minuten 

Februari: boerenkool

Het is oer-Hollands en helemaal hip: boerenkool. Je kunt er natuurlijk stamppot van maken, maar boerenkoolsoep is ook heerlijk! Ik maakte de soep met zoete aardappel, daar wordt ‘ie lekker gebonden van.

Wat heb je nodig voor +/- 1,5 – 2 liter:

– 400 gram verse boerenkool

– 2 grote zoete aardappels

– ui

– scheutje olijfolie

– 1,5 liter groentenbouillon

– peper en zout

Schil en snipper de ui. Verwarm een scheut olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui. Schil de zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de ui. Scheur de boerenkool in grote stukken en voeg deze toe. Bak de zoete aardappel en boerenkool ongeveer 2 minuten mee. Voeg de groentenbouillon toe. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 25 minuten tegen de kook aan warm worden. Voeg wat peper en zout toe. Pureer de soep met een staafmixer. Lekker met wat geroosterd brood en wat Parmezaanse kaas!