Lunch, vegetarisch, 5 minuten

Als er, zoals laatst, verse vijgen zijn in de supermarkt, laat ik die eigenlijk nooit liggen. Zo ontzettend lekker! En ideaal voor een lekker luie zondagse lunch. Ik combineerde ze met een ciabatta met buffelmozzarella, en een appel-bramensapje voor de vitamines :)

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

– 2 ciabatta’s
– 4 vijgen
– bol buffelmozzarella
– extra vergine olijfolie
– balsamico-azijn
– eventueel wat Parmezaanse kaas of pecorino
– 250 gram bramen
– 4 appels

Snijd de ciabatta’s in de lengte doormidden. Was de vijgen en snijd ze in plakken. Snijd de mozzarella in plakken. Beleg de broodjes met mozzarella en vijgen. Besprenkel met een beetje olijfolie en balsamico-azijn en voeg eventueel wat stukken Parmezaanse kaas of pecorino toe. Pers de bramen en appels in een slowjuicer (als je de appels in stukjes snijdt en wat water toevoegt, kan het ook in de keukenmachine). Geniet van je lazy sunday!