Verhalen

Oude meesters

Caulils is een foodspecialiteitenwinkel. En niet zomaar een foodspecialiteitenwinkel: Caulils is genomineerd in de wedstrijd voor Nederlands beste foodspecialiteitenwinkel, en is zelfs één van de vijf finalisten. En terecht.

Als je dit gezellige winkeltje op de Haarlemmerstraat binnenstapt, voel je je direct thuis. En dat komt door Maarten. Maarten is gewoon een ontzettend sympathieke vent. Met een grote voorliefde voor eten. En dat merk je aan alles.

Maarten had al veel ervaring in de horeca, en droomde van iets voor zichzelf. Hij schreef het businessplan voor Caulils, en ineens ging het balletje als vanzelf rollen, bekijk hij panden en sprak met leveranciers. Tegen de tijd dat het businessplan klaar was, was daar direct ook de winkel.

Zijn ervaring in de horeca heeft hij meegenomen. Hier ben je te gast. Niet met tegenzin op zaterdag de boodschappenlijstjes afwerken: hier komen moet een feest zijn. Deel van dat feest is dat Maarten je het verhaal vertelt achter de producten. Probeer eens op een andere dag te komen dan zaterdag, dan neemt hij daar graag de tijd voor. Deel is ook zijn zichtbare enthousiasme.

Caulils

Caulils bestaat sinds 2002. De laatste jaren ziet Maarten dat ook steeds meer jonge mensen zijn winkel weten te vinden. Mensen die van lekker eten houden en op zoek zijn naar wat bijzonders. Alle producenten kent Maarten zelf. In het begin ging hij bij iedereen persoonlijk langs om producten op te halen, dat is nu niet meer haalbaar. Maar de contacten zijn waardevol. In zijn winkel wil hij gewoon lekkere producten aanbieden.

Caulils

Met de nominatie voor de beste foodspecialiteitenwinkel is Maarten erg blij. Winkels die zijn genomineerd, hebben een strenge selectie doorstaan op basis van verschillende eisen, en zijn vervolgens door kenners beoordeeld.

Bovenin de winkel kun je de producten proeven die Maarten verkoopt. Hier kun je heerlijk zitten. Ook organiseert Caulils diverse proeverijen, zoals een kaasfondue en een champagneproeverij. Tip: houd de site in de gaten.

Caulils

Pepijn werkt ook bij Caulils. Pepijn is 1 van de 36 biersommeliers in Nederland. Daarvoor heeft hij onder andere een internationaal examen gedaan in Oostenrijk. Hij is een fanatiekeling die steeds op zoek is naar de ultieme combinatie van bier en spijs. Caulils heeft ook diverse bieren in het assortiment. Een breed palet: blond, donkerbruin, zoet, bitter, zwaar, licht. En van alles het allerbeste. Vraag dus gerust aan Pepijn welk gerecht je het beste bij je biertje kunt serveren.

Caulils

Caulils, Haarlemmerstraat 115

www.caulils.com