Hoofdgerecht, vlees, 20 minuten

April: broccoli

Cordon bleu smaakt zoveel lekkerder als je het zelf maakt, en het is helemaal niet moeilijk. Met deze zelfgemaakte cordon bleu met broccoli zet je ook op een doordeweekse dag binnen 20 minuten een feestmaaltje op tafel!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 500 gram broccoli

– 4 kipfilets (van ongeveer 100 gram)

– 4 plakken ham

– 100 gram gruyère

– 65 gram bloem

– 65 gram paneermeel

– 2 eieren

Snijd de kipfilets met een scherp mes in het midden open, maar niet helemaal door. Neem een plakje ham en leg daarop wat gruyère. Doe de ham met gruyère in de kipfilet en zet beide kanten vast met een of twee cocktailprikkers. Strooi wat bloem op een bord en wentel de cordon bleu door de bloem. Je hebt maar een dun laagje nodig, dus veeg eventueel overtollige bloem weg. Kluts in een ander bord de eieren en roer ze door elkaar. Haal de cordon bleu door de eieren. Bestrooi ten slotte met wat paneermeel.

Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in ongeveer 10 minuten.

Verwarm ondertussen een klontje boter en wat olijfolie in een koekenpan. Als de boter begint te verkleuren, braad je de cordon bleu erin. Braad iedere kant ongeveer 7 minuten. Snijd een cordon bleu open om te zien of de kip gaar is. Bon appetit!