Zin om dit weekend lekker buiten de deur te ontbijten? Tijdschrift of boek erbij, genieten van een lazy Saturday (of Sunday)? Ga naar Cornelis!

Cornelis is een ontbijt – / lunchroom waar je heerlijk kunt zitten. Dave en Bas zijn eind vorig jaar Cornelis gestart. Zij kennen elkaar al jaren. Dave had ervaring in retail, Bas in de horeca. En allebei hadden zij dezelfde droom: ooit iets voor zichzelf beginnen. Een bed and breakfast, restaurant of koffiebar. En toen was daar het oude pand op een hoek van de Maliestraat in Wittevrouwen (Utrecht). Meer dan honderd jaar geleden zat hier een kruidenier, Cornelis. In de stijl van de kruidenierswinkel zijn zij onder dezelfde naam hun zaak begonnen. Koffiebar, restaurant én bed and breakfast. Achter de winkel ligt namelijk het voormalig koetshuis, waar zij een één-kamer-hotel hebben.

Cornelis Cornelis

Bij Cornelis hangt een relaxte sfeer, ideaal dus om in het weekend te hangen (of doordeweeks te werken). De hond loopt rond en er hangt een geur van koffie en verse zoetigheden. Die zoetigheden maken Dave en Bas zoveel mogelijk zelf. Specialiteit is de plaatkoek, een soort boterkoek met vruchten. Die is echt verrukkelijk! Ik ontbeet er met yoghurt en muesli: een grote bak yoghurt met veel muesli met cranberries erin en erg lekkere honing. Op de kaart staan sowieso fijne producten. Veel zelfgemaakt, en zoveel mogelijk biologisch en afkomstig uit Utrecht en omgeving. Het brood wordt dagelijks vers gebakken. Cornelis verkoopt ook producten. Dave’s achtergrond in retail kwam daarbij natuurlijk goed van pas. Hij ging op zoek naar producten die hij graag verkoopt, stuk voor stuk producten met een goed verhaal.

Cornelis  Cornelis

Cornelis