Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Augustus: nectarine

De gegrilde perzik beviel me zo goed dat ik besloot deze week nectarine te grillen. Met hartige couscous, zilte halloumi en friszure rode besjes is de zoete nectarine een topcombinatie! Dit gerecht zet je op een luie zomeravond snel op tafel. Probeer het!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 400 gram couscous
  • 4 nectarines
  • 80 gram rode bessen
  • 100 gram halloumi
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 4 el honing
  • Peper en zout

Doe water in een pan en breng dit met een bouillonblokje aan de kook. Strooi de couscous in een kom. Als het water kookt, schenk je water over de couscous (kijk op de verpakking hoeveel water, mag flink wat zijn). Blijf voorzichtig water over de couscous schenken totdat deze zacht is en geen water meer opneemt.

Verwarm een grillpan. Snijd de halloumi in dunne plakjes en grill de plakjes halloumi in de grillpan.

Was de nectarines en snijd ze doormidden. Verwijder de pit. Snijd de nectarine in dunne plakjes. Meng de honing en de balsamicoazijn in een kommetje. Bestrijk met een kwast de nectarines met het honing-azijnmengsel. Grill de nectarines.

Serveer de couscous met de gegrilde nectarines, de halloumi en wat rode besjes. Lekker met een salade van aubergine en paprika.