Dit zijn Johan en Kim. Je vindt ze iedere week op vrijdag met hun foodtruck op de biologische boerenmarkt op het Vredenburgplein. En eens per maand staan ze in Eindhoven bij de FeelGoodMarket en de Sonsbeekmarkt in Arnhem.

Johan en Kim hebben jarenlang op verschillende plaatsen in de wereld gewerkt, onder andere in Spanje en Engeland. Daar zagen ze de foodtrucks die lokaal eten verkopen. Dat concept wilden ze in Nederland ook. Daarom hebben zij nu zelf een foodtruck, waarmee ze op verschillende streekmarkten staan. In het begin moesten mensen wat wennen aan de foodtruck, en wisten zich er nog niet zo goed raad mee. Nu hebben Johan en Kim veel vaste klanten, en staan mensen in de rij voor hun broodjes.

In de foodtruck verkopen Johan en Kim specialiteiten die ze zelf hebben gemaakt, van eten uit de buurt. Zo kan Johan zelf zien hoe een dier is behandeld, en wat het heeft gegeten. Het rundvlees van De Boergondiërs komt bijvoorbeeld van koeien die uitsluitend gras hebben gegeten. Dat is minder vanzelfsprekend dan het klinkt. In Amerika bijvoorbeeld zijn er koeien die geen gras eten, alleen maïs of soja. Omdat de koe zo natuurlijke bacteriën mist, kun je het vlees eigenlijk niet rauw eten.

De Boergondiers  De Boergondiers

Johan en Kim verkopen zelfgemaakte porchetta, paté, aardappelsoufflé, buikspek en stoofvlees. En ze verkopen broodjes waar het vlees op zit. Het buikspek van De Boergondiërs is urenlang gegaard op een lage temperatuur. Zo blijven alle smaken in het buikspek. Tijdens het bakken verliest het buikspek veel volume. Dat komt omdat er geen zoutoplossing aan wordt toegevoegd, zoals in de supermarkt. Johan voegt niets aan de buikspek toe, en dat proef je! Een andere aanrader is het broodje met beef Galloway. Dat is een broodje met vlees van runderen die familie zijn van het Wagyu rund.

www.deboergondiers.nl