Dit is Jasper. Samen met Joost en Lisa is hij een klein jaar geleden De Klub begonnen. Jasper, Joost en Lisa werkten alle drie in de horeca, en kennen elkaar daar ook van. Joost is barrista, en weet als geen ander hoeveel smaken koffie en manieren van koffiezetten er zijn, en wat voor verschil dat kan maken. Jasper, Joost en Lisa droomden ervan een eigen restaurant te openen, waar ze ieder op hun eigen vakgebied op dezelfde manier met producten omgingen als een barista met koffie. Nu hebben ze De Klub en is Jasper chef-kok, Joost chef koffie en Lisa chef patisserie.

Toen het idee voor een restaurant steeds concretere vormen begon aan te nemen, kwam deze locatie voorbij: een oude opslag, middenop een industrieterrein. Geen restaurantje in een oud pand in de binnenstad dus. Als je niet weet dat hier een restaurant zit, is de kans dat je er toevallig voorbij fietst heel klein. Dat maakt de locatie direct bijzonder.

De Klub

De Klub

Het idee van De Klub? Je komt er eten bij Jasper, Joost en Lisa; voel je thuis. Er zijn dan ook veel mensen die regelmatig terugkomen, zelfs in de relatief korte tijd dat De Klub open is. Omdat je hier niet toevallig terecht komt, komen veel mensen hier via-via. Dat is een reden om te komen. Een reden om terug te komen, is dat het eten heerlijk is. En de prijs-kwaliteitverhouding is top: € 25 voor een driegangendiner. Er is geen menu. Het diner van de dag staat op de muur geschreven, of wordt je verteld. Voor het voor- en hoofdgerecht kun je kiezen tussen vlees/vis of vega. Het nagerecht is een grand dessert van verschillende soorten patisserie, of je kunt kiezen voor kaas. In het weekend is er een “ode aan”, dan staat een bepaald thema centraal in het diner. Laatst was het thema Piëmonte, dit weekend staat inktvis in de spotlight.

Voor de lunch kun je kiezen uit soep, salade, quiche of een daghap. Ik at bij De Klub een soep met pastinaak en venkel en een salade met mizuna, blauwe kaas en tomaat en een dressing met dille en rode ui. Beide waren heerlijk, je proeft dat het vers is.

De Klub  De Klub

En dat is ook wat De Klub ambieert: vers en goed eten, en producten waarmee liefdevol wordt omgegaan. De Klub werkt met zoveel mogelijk Nederlandse producten. Nu in de winter is er onvoldoende variatie aan groente uit Nederland, dus nu heeft Jasper bijvoorbeeld cime di rapa uit Italië (een soort broccoli), om gevarieerd te kunnen blijven koken. Veel eten komt van De Lindenhoff (een grote boerderij in Baambrugge met onder andere vlees, kaas en groenten). Jasper vindt het eten daar gewoon goed. Bovendien weet hij waar het vandaan komt: de varkens hebben echt een goed leven gehad. En de kaas is altijd goed van smaak: Jasper krijgt vaak complimenten over het kaasplankje. Het hoofdgerecht is altijd smaakvol, eerlijk en simpel. In het voorgerecht zie je nog wel eens een schuimpje of gelei, in het hoofdgerecht niet. En Jasper gooit niet veel weg. Als hij de ene dag teveel risotto maakt, worden de dag erop arancini, risottoballetjes, geserveerd.

Kortom: ga eten bij De Klub. Niet omdat het restaurant zo hip is, op een industrieterrein, maar omdat het eten echt lekker is, en niet duur. Jasper heeft onlangs een houtoven gekocht, en in de zomer komt er een kas. Dan kun je hopelijk lekker buiten op het terras zitten. Waar Jasper dan nog van droomt? Wat varkens en kippen die bij de kas rondlopen. Een kleine boerderij op een industrieterrein, laat die zomer maar komen!

De Klub, Europalaan 2B, Utrecht

www.deklub.nl