Bijgerecht, vlees, 20 minuten

Maart: spitskool

Na de pasta van gisteren had ik nog wat varkensvlees over, en zin in Aziatisch eten. Daarom heb ik er deze dumplings mee gemaakt. Een aanrader! Je kunt bij de toko velletjes voor wonton of dumplings kopen die je in de vriezer kunt bewaren. De dumplings kun je vervolgens vullen met wat je nog hebt liggen. Een ideale borrelhap, want het ziet er erg feestelijk uit. Dit recept is geïnspireerd door de dumplings met gehakt van Jamie Oliver.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 20 wontonvellen
  • halve spitskool
  • 6 lente-uitjes
  • scheutje rijstwijnazijn
  • scheutje sojasaus
  • gedroogde pepertjes
  • scheut zonnebloemolie

Ontdooi de wontonvolletjes. Snijd de lente-ui in hele dunne ringetjes en snijd de spitskool in reepjes. Pluk het varkensvlees in kleine stukken. Meng de lente-ui, spitskool en varkensvlees in een kom. Voeg wat rijstwijstazijn en sojasaus toe en roer het geheel goed door.

Dumplings  Dumplings  Dumplings

Leg wat van het mengsel in het midden van een wontonvel. Vouw de randen naar elkaar toe en maak ze nat met een beetje koud water. Vouw tot een pakketje. Ga zo door totdat je alle dumplings hebt gemaakt.

Verwarm een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Doe de dumplings in de zonnebloemolie. Bak ze ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan een ruime hoeveelheid water toe, zodat de dumplings half onder water staan, en doe het deksel op de pan. Stoom de dumplings ongeveer 5 minuten.

Maak ondertussen een dressing van sojasaus met wat fijngesneden gedroogde pepertjes.