Het is alweer februari! De laatste echte wintermaand is aangebroken. En deze maand duurt kort, dus grijp je kans om nog binnen te zitten met een dampend bord stamppot.

Wat kun je deze maand verwachten? Februari lijkt veel op het winterse januari: veel knolgroenten, en stevige kost. Pastinaak, knolselderij, rode biet, winterpeen, appel, savooiekool en rode kool. Met die ingrediënten ga ik deze maand, op de valreep voor de lente, nog wat winterse gerechten maken.

Op 14 februari komt Valentijn vele harten verwarmen. Een mooie gelegenheid voor een romantisch dinertje. Maar waarmee kun je je geliefde verrassen, of een date imponeren? Binnenkort vind je op deze site een suggestie voor een heerlijk 3-gangendiner. En niet moeilijk, dus succes gegarandeerd! Als de vonk daarmee nog niet overslaat…

Ten slotte maak ik op de Slow Saturday weer een aantal slow gerechten klaar. Terwijl jij op de bank een boek zit te lezen, doet de oven of kookplaat zijn werk. Tipje van de sluier: heb je altijd al willen weten hoe je zelf bouillon maakt, of hoe je een echte Italiaanse porchetta uit de oven tevoorschijn haalt? Houd dan de site goed in de gaten!