Oud & Nieuw is inmiddels voorbij, maar een tafel vol met borrelhappen kan altijd als je iets te vieren hebt – of gewoon voor de vrijdagavond. Deze feestelijke borrelhapjes zijn stuk voor stuk snel te maken en niet ingewikkeld. En het staat zo gezellig op tafel!

Wat inspiratie (geen lijst met ingrediënten en verhoudingen want deze recepten kun je helemaal naar smaak maken):

Garnalensalade

Snijd een avocado in kleine blokjes. Schep daar wat Hollandse garnaaltjes doorheen. Voeg een klein beetje mayonaise, citroensap, zout en peper toe en roer door elkaar.

Gevulde eieren

Kook eieren 8 minuten. Schil ze en snijd ze doormidden. Haal met een lepeltje het eigeel eruit. Meng het eigeel met wat kruiden en mayonaise en vul de eieren weer met het mengsel van eigeel.

Zalmblokjes (gebaseerd op een recept van Allerhande)

Rooster wat amandelzaad. Snijd verse zalm in kleine blokjes. Doe wat sojasaus, honing en eventueel gemberstroop in een bakje. Roer de zalmstukjes daar doorheen en voeg het amandelzaad toe.

Courgettesoep

Schil en snipper een ui en fruit deze in een pan. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg die toe. Doe een half bouillonblokje bij de courgette. Voeg wat water toe en pureer de soep met een staafmixer.