Voor – / hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten

September: pompoen

Het is al bijna herfst en daarom vond ik het tijd voor pompoen. Dit keer een lichte variant om nog een beetje in zomerse sferen te kunnen blijven. Je kunt de pompoen eten als voorgerecht of als hoofdgerecht – dan is het erg lekker met wat verse aardappels uit de oven en groene salade. De kleine gevulde pompoenen zien er vrolijk en culinair uit, terwijl dit recept kinderlijk eenvoudig is!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 2 kleine pompoenen
  • 250 gram kleine biologische tomaatjes
  • 120 gram geitenkaas
  • 2 uien
  • 15 gram salie

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de pompoenen net onder de bovenkant horizontaal door. Met een lepel kun je de pitjes en draden eruit halen. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Vul de pompoenen met de tomaatjes, geitenkaas, uien en salie en zet ze ongeveer 45 minuten in de oven.