Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten
Januari: boerenkool

Met dit koude weer wil je het liefste binnen zitten met een bord comfort food. En bij voorkeur ook gezond – het is immers begin januari ;). Dit recept voor gnocchi met boerenkool is lekker, gemakkelijk & supersnel en winters.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 500 gram gnocchi
– 600 gram boerenkool
– 400 gram seizoenspaddenstoelen
– 150 gram kookroom
– 150 gram geraspte kaas
– Scheutje olijfolie

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Kook ondertussen de gnocchi 2-3 minuten in gezouten water. Meng de geraspte kaas door de kookroom. Giet de gnocchi af. Serveer de gnocchi met de paddenstoelen en boerenkool en schenk er wat kaassaus overheen. Bon appetit!