Hoofdgerecht, vegetarisch, ongeveer 1 uur

Slow Saturday

Gnocchi zijn een soort aardappel-pasta-kussentjes. Dit Italiaanse gerecht is lekker om te maken als je wat aardappels over hebt, en slow – zelf pasta rollen is behoorlijk rustgevend. Maak meteen een grote portie: net als vorige week met de pulled pork laat ik je zien wat je met de restjes gnocchi kunt doen. Ik koos ervoor de gnocchi met broccoli te eten, één van de groenten van maart.

Wat heb je nodig (voor 4 – 6 personen):

  • 800 gram kruimige aardappels
  • 500 gram broccoli
  • 250 gram OO-bloem
  • 4 eidooiers
  • 150 gram oude kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukjes. Verwarm een pan met water en voeg daar zout aan toe als het water kookt. Kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar. Giet de aardappels af, pureer ze en laat ze afkoelen. Doe de pastabloem, eidooiers en een goede scheut olijfolie bij de aardappels. Rasp de kaas en voeg deze ook toe, samen met wat peper en zout. Kneed het deeg totdat het egaal en zacht is.

Gnocchi

Strooi wat bloem op het werkblad. Maak langwerpige rollen van het deeg en snijd die met een mes in kleine rechthoekige kussentjes. Druk een zijkant van die kussentjes zachtjes aan met een vork. Kook de gnocchi in porties steeds 3 – 4 minuten. Als de gnocchi drijven, zijn ze gaar. Snijd ondertussen de broccoli en kook de broccoli ongeveer 5 minuten. Giet de gnocchi af in een vergiet. Serveer de gnocchi met de broccoli en wat geraspte kaas. Buon appetito!

Gnocchi