Bijgerecht, vegetarisch, 40 minuten

Ze zijn er weer en wat zijn ze lekker: zoete aardappels! Ik maakte gratin van zoete aardappel, een traditioneel aardappelrecept maar dan met de zoete aardappel. Ik heb wat rode ui toegevoegd om het iets hartiger te maken.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 500 gram zoete aardappel

-150 ml slagroom

– 2 rode uien

– 150 gram Parmezaanse kaas

– 2 teentjes knoflook

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Schil en snipper de zoete ui. Schil de knoflook en snijd deze heel fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.

Vul de bodem van een ovenschaal met plakjes zoete aardappel. Leg daar wat ui, knoflook en Parmezaanse kaas op. Bouw zo laag voor laag verder. Schenk de slagroom over de gratin. Zet de gratin zo’n 35 minuten in de oven. Bon appetit!