Hoofdgerecht, vis, 20 minuten

Juni: groene asperges 

Heerlijk, die groene asperges! Op een zomerse dag erg lekker met wat brood en dressing van ansjovis en ei. Tip: buiten eten met een glas pinot blanc uit de Elzas erbij.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 2 ciabatta’s

– 500 gram groene asperges

– 4 eieren

– 8 ansjovisfilets

– 2 el crème fraîche

– 1 citroen

– 80 gram pecorino

Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de ciabatta’s in 8 – 10 minuten af. Kook de eieren 7 – 8 minuten, spoel ze daarna af met koud water en pel ze. Was de groene asperges en snijd de onderkant eraf. Kook de asperges ongeveer 5 minuten en giet ze daarna af.

Snijd de eieren in blokjes. Snijd de ansjovisfilet in kleine stukken. Doe de crème fraîche in een bakje en knijp er de citroen in uit. Voeg wat peper en zout toe en roer de dressing. Rasp de kaas.

Serveer de asperges met de dressing met daar bovenop de ansjovis en geraspte kaas, en een stuk ciabatta. Lekker met wat peulvruchten. Bon appetit!