Andijvie met pompoen en salie

Hoofdgerecht, 40 minuten
Februari: pompoen, andijvie

Dit winterse gerecht is erg geschikt als je een avond extra gezond wilt eten. De pompoen maakt het lekker zoet.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 1 pompoen
– […]

Lees Meer

 0

Gnocchi met boerenkool

Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten
Januari: boerenkool

Met dit koude weer wil je het liefste binnen zitten met een bord comfort food. En bij voorkeur ook gezond – het is immers begin januari ;). Dit recept voor […]

Lees Meer

 0

Parelgort met feta en pompoen

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten
November: pompoen

Met dit gure herfstweer is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Met deze parelgort met paprika, pompoen, feta en hazelnoten kun je er weer tegenaan!

Wat heb je nodig […]

Lees Meer

 0

Pompoen-wortelsoep

Hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten
Oktober: pompoen

Brr…wat is het koud geworden! Op zulke dagen is niets lekkerder dan een warme kom soep om je aan op te warmen :)

Wat heb je nodig (voor 4 personen): […]

Lees Meer

 0

Quinoa met pompoen

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten
September: pompoen

Al zat je vorige week nog in je zwemkleding, vanaf morgen is het toch echt herfst! En wat past er beter bij de herfst dan een heerlijke oranje pompoen?

Wat heb […]

Lees Meer

 0

Gevulde paprika met halloumi

Gevulde paprika’s met halloumi en zwarte olijven…loopt het water jou ook al in de mond? Heerlijk op een zomerse avond!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 4 rode paprika’s
– 400 gram rijst
– […]

Lees Meer

 0

Tuinbonenstamppot

Hoofdgerecht, vegetarisch, 25 minuten

Heerlijk en gemakkelijk op tafel voor het begin van de week: stamppot van tuinbonen! Door de dille wordt deze stamppot lekker zomers.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 600 gram […]

Lees Meer

 0

Gnocchi met cavolo nero

Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten

Dit gerecht is zo lekker en zo gemakkelijk te maken. En drie ingrediënten is alles wat je nodig hebt! Perfect voor als je doordeweeks snel wilt kunnen eten.

Wat heb je nodig […]

Lees Meer

 0

Groene asperges met ansjovis

Hoofdgerecht, vis, 20 minuten

Juni: groene asperges 

Heerlijk, die groene asperges! Op een zomerse dag erg lekker met wat brood en dressing van ansjovis en ei. Tip: buiten eten met een glas pinot blanc uit de Elzas […]

Lees Meer

 0

Noedelsoep met dim sum

Hoofdgerecht, vlees, 45 minuten

 

Heerlijk comfort food, deze noedelsoep met dim sum! Perfect voor een regenachtige Pinksterdag dus. Je kunt deze soep ook voor meerdere dagen maken. Kook dan de noedels in een aparte pan.

Wat heb […]

Lees Meer

 0

Spinaziesalade

Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten

April: spinazie

Van de kleuren van deze spinaziesalade word je sowieso blij. Hoe vrolijk ziet dit eruit! Ideaal als je gezond eten wilt dat snel klaar is, bijvoorbeeld voor het sporten. Ik gebruikte […]

Lees Meer

 0

Tortilla met spinazie

Hoofdgerecht, vegetarisch, +/- 30 minuten

April: spinazie

Tortilla kun je het best omschrijven als een Spaanse omelet gevuld met aardappels (en wat je verder nog heb liggen). Ideaal voor restjes dus! Ik vind zo’n dikke omelet niet […]

Lees Meer

 0

Spinazie-courgettestamppot

Hoofdgerecht, vlees, 25 minuten

April: spinazie

Het is niet het eerste waar je aan denkt op een warme lentedag, maar dit stamppotje met spinazie en courgette is lekker fris en staat zo op tafel – ideaal als […]

Lees Meer

 0

Salade met zalm en sojabonen

Hoofgerecht, 15 minuten, vis

Maart: radijs 

Deze salade is lekker hartig door de zoute zalm met sojasaus, én fris door de salade met radijsjes. En ook nog in 15 minuten klaar. Ik ben helemaal fan! Gewoon maken […]

Lees Meer

 0

Lentesoep

Hoofdgerecht, 40 minuten, vegetarisch

Maart: broccoli

Lekker fris en boordevol met groenten: met deze groene soep begin je de lente goed!

Wat heb je nodig (voor 4 grote kommen soep):

– 1 ui

– 2 tenen knoflook

– 1 broccoli

– 4 […]

Lees Meer

 0

Spinaziepannenkoeken

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Maart: spinazie

Groen, groen, groen! Buiten wordt het groen en ook op je bord is het groen met deze spinaziepannenkoeken. Lekker eenvoudig en snel!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 3 eieren

– 500 […]

Lees Meer

 0

Pasta met groene groenten

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Maart: broccoli

Nog twee weken en dan begint de lente. Op je bord is ‘ie al begonnen met deze pasta met groene groenten. Erg lekker voor de meatless Monday. 

Wat heb je nodig (voor […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolsoep

Voor- / hoofdgerecht, vegetarisch, 35 minuten 

Februari: boerenkool

Het is oer-Hollands en helemaal hip: boerenkool. Je kunt er natuurlijk stamppot van maken, maar boerenkoolsoep is ook heerlijk! Ik maakte de soep met zoete aardappel, daar wordt ‘ie […]

Lees Meer

 0

Quiche met cavolo nero

Hoofdgerecht, vis, 45 minuten

Februari: boerenkool (of cavolo nero) 

Deze quiche is echt winters comfort food. Heerlijk als je helemaal bent verregend, als de trein niet reed of als je gewoon zin hebt in een avond op […]

Lees Meer

 0

Zuurkool met zalm en garnalen

Hoofdgerecht, vegetarisch, +/- 1 uur

Januari: zuurkool

Januari is een heerlijke maand voor wintereten. Maar het is vaak ook een maand van goede voornemens en gezond eten. Met deze zuurkool met zalm en garnalen combineer je die […]

Lees Meer

 0

Vegetarisch stoofpotje

Hoofdgerecht, vegetarisch, 1 uur

Dit stoofpotje is ideaal als je met Kerst een feestelijk vegetarisch gerecht op tafel wilt zetten. Omdat je gasten met dieetwensen hebt of zelf weleens een meatless Christmas wilt vieren. Je kunt […]

Lees Meer

 0

Boerenkool met pecannoten

Hoofdgerecht, vegetarisch, 5 minuten

December: boerenkool

Deze boerenkool heb je letterlijk in 5 minuten op tafel staan, en het is heerlijk!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 600 gram boerenkool

– 2 appels

– 120 gram pecannoten

– 150 gram hüttenkäse

– […]

Lees Meer

 0

Erwtensoep

Hoofdgerecht, vlees, 2 uur 

Slow Saturday

Buiten regent en stormt het, ideaal weer om een hele grote pan soep binnen op het vuur te zetten en die op de bank op te eten. Vandaag een recept uit […]

Lees Meer

 0

Marokkaanse hamburgers

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

September: aubergine

Dit is een van mijn nieuwe lievelingsrecepten! Zo ontzettend lekker en zo gemakkelijk om te maken. De combinatie van de halloumi, aubergine en hummus is echt fantastisch. Hamburgers maar dan net […]

Lees Meer

 0

Couscous met halloumi en gegrilde nectarine

Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Augustus: nectarine

De gegrilde perzik beviel me zo goed dat ik besloot deze week nectarine te grillen. Met hartige couscous, zilte halloumi en friszure rode besjes is de zoete nectarine een topcombinatie! Dit […]

Lees Meer

 0

Spaghetti alla carbonara met tuinbonen

Hoofdgerecht, vlees, 15 minuten

Juni: tuinbonen

Een lekker romige spaghetti carbonara is verrassend lekker op een zomerse dag. Maak ook eens deze Hollandse variant: spaghetti carbonara met tuinbonen!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

400 gram spaghetti
150 gram […]

Lees Meer

 0

Salade met radijs

Hoofdgerecht, vlees, 10 minuten

Mei: radijs

Vandaag is een Lazy Sunday: lekker niksen. Daar past deze gemakkelijke en lekkere salade met radijs perfect bij!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

2 keer kropsla
300 gram gerookte kip
2 avocado’s
125 gram […]

Lees Meer

 0

Spaghetti saltimbocca

Hoofgerecht, vlees, 15 minuten

Mei: asperges

Dit recept is eigenlijk een min of meer toevallig tot stand gekomen, maar wat heeft dit probeersel goed uitgepakt! De combinatie van groene asperge, salie en prosciutto is echt ontzettend goed […]

Lees Meer

 0

Snelle pekingeend

Hoofdgerecht, vlees, 30 minuten

Dit gerecht is heerlijk voor de zaterdagavond thuis: je zet alle ingrediënten klaar en iedereen kan zelf pannenkoekjes maken en lekker met de handen eten. Heel gezellig! Echte pekingeend is een traditioneel […]

Lees Meer

 0

Risotto met groene asperges

Hoofdgerecht, vlees, 1 1/2 uur 

Slow Saturday

Risotto is een lekker slow gerecht: je laat het rustig op een laag vuurtje koken, voegt steeds wat water toe en blijft roeren totdat je een heerlijk smeuïge rijst hebt. […]

Lees Meer

 0

Oosterse quiche met broccoli

Hoofdgerecht, vegetarisch, 1 uur

April: broccoli

Het is Frans, het is hartig, het is gemakkelijk op tafel te zetten en je kunt ermee blijven variëren: de quiche. Ik had zin in een quiche met broccoli, maar dan […]

Lees Meer

 0

Papadums met curry

Hoofdgerecht, vegetarisch, 20 minuten

April: aubergine

Vandaag had ik een Lazy Sunday en had ik zin in iets lekkers dat gemakkelijk en snel te maken is, en er leuk uitziet. Daarom bedacht ik deze curry met kikkererwten […]

Lees Meer

 0

Cordon bleu met broccoli

Hoofdgerecht, vlees, 20 minuten

April: broccoli

Cordon bleu smaakt zoveel lekkerder als je het zelf maakt, en het is helemaal niet moeilijk. Met deze zelfgemaakte cordon bleu met broccoli zet je ook op een doordeweekse dag binnen […]

Lees Meer

 0

Zalm met asperges

Hoofdgerecht, vis, 2 1/2 uur

Slow Saturday

Sinds gisteren is de lente losgebarsten en dat moet gevierd worden met een lekker licht gerecht. De eerste groene asperges liggen inmiddels weer in de winkel. En wat ziet het […]

Lees Meer

 0

Melanzane alla Parmigiana

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten

April: aubergine

Zoals je in mijn vorige post kon lezen, heeft Puglia op culinair vlak heel wat te bieden! Om in de vakantiestemming te blijven, maakte ik dit hoofdgerecht dat ik daar at […]

Lees Meer

 0

Gnocchi met salie en boter

Hoofdgerecht / lunch, vegetarisch, 15 minuten

Met restjes gnocchi zet je de volgende dag een heerlijke lunch of hoofdgerecht op tafel (afhankelijk van hoeveel je over hebt): gnocchi met salie en boter. De combinatie van de […]

Lees Meer

 0

Gnocchi

Hoofdgerecht, vegetarisch, ongeveer 1 uur

Slow Saturday

Gnocchi zijn een soort aardappel-pasta-kussentjes. Dit Italiaanse gerecht is lekker om te maken als je wat aardappels over hebt, en slow – zelf pasta rollen is behoorlijk rustgevend. Maak meteen […]

Lees Meer

 0

Pasta met varkensvlees

Hoofdgerecht, vlees, 20 minuten (+ 50 minuten als je de pasta zelf maakt)

Als je op de Slow Saturday pulled pork hebt gemaakt en je hebt nog wat over, is dit een uitstekende manier om het […]

Lees Meer

 0

Pulled pork

Hoofdgerecht, vlees, 6 ½ uur

Slow Saturday

Het is weer Slow Saturday, dé dag voor een gerecht dat je lekker lang(zaam) kunt laten garen. Dit keer probeerde ik een heel slow gerecht: pulled pork. Pulled pork is […]

Lees Meer

 0

Spitskoolrolletjes

Hoofdgerecht, vegetarisch, 40 minuten + 25 minuten oven

Maart: spitskool

Deze spitskoolrolletjes zijn een soort spitskoolstamppot in lasagnevorm: heerlijke groentehapjes gevuld met kaas. Als je de bladeren van de spitskool loshaalt, krijg je prachtige grote bladeren die […]

Lees Meer

 0

Pastinaakpuree met appels

Hoofdgerecht, vlees, 35 minuten

Februari: pastinaak, appel

Dit gerecht was een probeersel, maar wat is het lekker! De combinatie van appel met ui, cider en slagroom op de puree van pastinaak en aardappel is echt goddelijk. Voor […]

Lees Meer

 0

Wintergroenten met noten

Hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten

Februari: pastinaak, koolraap, appel

Voor de koude dagen in februari heb je soms behoefte aan een stevige, warme ovenschotel. Deze ovenschotel van wintergroenten met noten is winters en toch erg fris. Ik maakte […]

Lees Meer

 0

Rode kool met schnitzel

Hoofdgerecht, vlees, 45 minuten

Februari: rode kool

Dit recept is echt heerlijk. Ik ga het nog veel vaker maken. Als je het maakt, ruikt de hele keuken naar rode kool met appeltjes. En met de pannen op […]

Lees Meer

 0

Porchetta

Hoofdgerecht, vlees, 3 uur

Slow Saturday

Al een tijd wil ik voor Slow Saturday zelf porchetta maken. Porchetta is een Italiaans gerecht van geroosterde varkensbuik. Oorspronkelijk komt het uit Rome, maar nu wordt het in heel Italië […]

Lees Meer

 0

Valentijnsdiner: spaghetti alle vongole

Hoofdgerecht, vis, 15 minuten

Februari: vongole

Dit gerecht is echt perfect voor een Valentijnsdiner. Als ik in Italië ben, of in een Italiaans restaurant, bestel ik steeds als het er is spaghetti alle vongole. Verrukkelijk! En het […]

Lees Meer

 0

Valentijnsdiner: salade met biet en granaatappel

Voorgerecht, vegetarisch, 20 minuten

Februari: rode biet

Voor het eatlearnlove Valentijnsdiner wilde ik als voorgerecht een salade met flink veel roze en rood erin. Deze salade ziet er ontzettend kleurrijk uit, en is een fris begin van het […]

Lees Meer

 0

Groentetaart

Hoofdgerecht, vegetarisch, 1 uur

Februari: bieten

Deze hartige taart is heerlijk op een koude winterdag. De groentetaart is ideaal voor als je restjes over hebt, is gemakkelijk te maken en het resultaat ziet er heel vrolijk uit. […]

Lees Meer

 0

Gekonfijte konijnenbout

Hoofdgerecht, vlees, 2 uur

Januari: konijn

Tijdens een (helaas regenachtige) wijnvakantie in de Bourgogne stuitte ik in de Franse supermarkt op een paar potten ganzenvet. Wat een feest! Daar kun je de typisch Franse gekonfijte eendenbout mee […]

Lees Meer

 0

Zelfgemaakte pasta & zelfgemaakte pesto

Hoofgerecht, vegetarisch, 50 minuten (+ 30 minuten wachten)

Slow saturday

Januari: boerenkool

Zelfgemaakte pasta vind ik zo ontzettend lekker! Als je 80% van de tijd gezond wilt eten, kun je beter niet iedere dag pasta eten. Ik eet […]

Lees Meer

 0

Rode poon met citroen uit de oven

Hoofdgerecht, vis, 40 minuten

Slow saturday

Laatst bracht ik – eindelijk – een bezoekje aan de Markthal Rotterdam. Als foodlover kijk je daar je ogen uit. Markthal Rotterdam is een grote overdekte markt met allerlei soorten eten. Idee […]

Lees Meer

 0

Boerenkoolstamppot met worst

Hoofdgerecht, vlees, 30 minuten

Januari: boerenkool

Het is tijd voor een klassieker uit de Hollandse keuken. Ik was vroeger eigenlijk nooit zo gecharmeerd van onze eigen cuisine, maar sinds ik zoveel mogelijk probeer creatief te zijn met […]

Lees Meer

 0

Witlof met kaas en worst uit de oven

Hoofdgerecht, vlees, 40 minuten

Januari: witlof

Januari is de maand van de witlof. Witlof kan mij maar moeilijk bekoren, maar in dit recept vind ik het heerlijk. Witlof met ham en kaas is natuurlijk al best lekker, […]

Lees Meer

 0

Ribollita

Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten

Slow saturday

Januari: boerenkool

Voor de gure wintermaanden is ribollita ideaal comfort food. Als je een beetje verkouden begint te worden, voel je je na een warme kop soep vaak snel beter. Ribollita zit […]

Lees Meer

 0

Ossobuco

Hoofdgerecht, vlees, circa 1 uur en 40 minuten

Slow saturday

Als je een etentje hebt, maak je met deze ossobuco zeker indruk. En het is niet moeilijk om te maken! Begin ’s middags met de voorbereidingen, dan heb […]

Lees Meer

 0