Januari, januari…voor velen ben je een beetje een moeilijke maand. De feestdagen zijn voorbij, de lente laat nog even op zich wachten, veel goede voornemens zijn rond deze tijd al gesneuveld. Maar niet getreurd, want januari biedt ook veel moois.

Dat moois heet boerenkool, pastinaak, rode kool, spruiten, witlof, winterpeen, knolselderij, rode biet, prei, appel, peer, citroen en sinaasappel. Begin je al te watertanden? Mooi.

Deze producten zijn in de maand januari op z’n lekkerst. Dus laat ik deze maand allerlei recepten zien met deze kanjers in de hoofdrol. En het mooiste is: al dit lekkers groeit op dit moment uit de grond of in de boom. Ik durf te wedden ook bij jou om de hoek. Door iedere maand mee te eten met wat er in die maand helemaal hot & happening is, hoeft je eten namelijk helemaal niet van ver te komen. En de Hollandse pot saai? Verre van. Bovendien zul je zien dat de seizoenen zo niet langer ongemerkt aan je voorbij gaan. Je ziet ze namelijk iedere dag op je bord liggen. Ik maak zoveel mogelijk pure en recepten, met verse ingrediënten. Helemaal niet ingewikkeld: geen ellenlange lijst aan ingrediënten, geen kooktechnieken waarvoor je de precisie van een Franse banketbakker nodig hebt. Ik weet ook wel dat jij na een drukke werkdag soms blij bent als je 20 minuten in de keuken kunt staan, als je er al zin in hebt. Het geheim van deze recepten zit ‘m in de ingrediënten: als die goed zijn, worden de recepten heerlijk.

Ik ga daarnaast proberen je een kijkje te geven in wie dit eten voor je maakt. En ook waar je deze maand heerlijk binnen kunt zitten, zodat ook januari om te genieten is.

Veel lees-, kook- en eetplezier!