Lunch, vegetarisch, 20 minuten

Zin in iets anders dan boterhammen voor de lunch, en wil je iets dat snel klaar is? Deze kikkererwtensoep zet je binnen no-time op tafel, is gezond en smaakt erg goed – hoe lekker klinkt hummus-soep? Het recept is van Ainsley Harriott, ik heb de verhoudingen een beetje aangepast en een paar ingrediënten weggelaten. Je kunt de soep ook thuis maken en meenemen naar werk.

Wat heb je nodig (voor 2 personen, grote porties):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken kikkererwten
  • ½ liter groentebouillon
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • Een paar takjes koriander
  • Zout en peper
  • Tabasco

Schil en snipper de ui en knoflook. Schenk een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin.

Doe de kikkererwten bij de ui en knoflook. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, kun je ze afgieten of met vocht en al in de pan doen. Het uitlekgewicht haal je dan van de hoeveelheid bouillon af, en je voegt iets meer zout toe. Voor de bouillon kun je zelfgemaakte bouillon uit de vriezer halen, of een half bouillonblokje met water gebruiken. Voeg wat zout en peper toe en warm de soep op totdat hij bijna kookt.

Laat de soep ongeveer 10 minuten op een laag pitje zacht koken. Voeg naar smaak wat blaadjes koriander toe. Pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep en voeg zout, peper en tabasco toe. Garneer de soep met wat blaadjes koriander. Lekker met pitabrood met yoghurtdip.