Hoofdgerecht, 40 minuten, vegetarisch

Maart: broccoli

Lekker fris en boordevol met groenten: met deze groene soep begin je de lente goed!

Wat heb je nodig (voor 4 grote kommen soep):

– 1 ui

– 2 tenen knoflook

– 1 broccoli

– 4 aardappels

– 350 gram erwten (diepvries)

– 1 liter groentenbouillon

– 200 gram snijbonen

– Parmezaanse kaas

– olijfolie

– peper en zout

Schil en snipper de ui. Schil de knoflook en snijd deze fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de bouillon toe. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de broccoli en de snijbonen in stukken. Voeg de aardappels, broccoli, snijbonen en erwten toe aan de bouillon. Laat de soep 20 – 25 minuten tegen de kook aan warm worden. Pureer de soep met een staafmixer. Serveer de soep met wat Parmezaanse kaas en geroosterd brood.