Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

September: aubergine

Dit is een van mijn nieuwe lievelingsrecepten! Zo ontzettend lekker en zo gemakkelijk om te maken. De combinatie van de halloumi, aubergine en hummus is echt fantastisch. Hamburgers maar dan net anders en je zet ze binnen een kwartier op tafel – dus ook perfect na een lange werkdag.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 – 8 tortilla’s / wraps (4 voor kleine eters, 8 voor grotere eters)
  • 4 vegetarische hamburgers, bijvoorbeeld van de Vegetarische Slager
  • 120 gram halloumi
  • 2 aubergines
  • 1 eetlapel ras el hanout
  • Pittige paprikapoeder of gedroogde pepers
  • 500 gram kikkererwten (gedroogd of uit blik)
  • Scheut olijfolie
  • Eventueel 1 avocado en/of 1 groene paprika

Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Maal de kikkererwten fijn in een mixer of keukenmachine. Gedroogde kikkererwten moet je een paar uur van tevoren laten wellen in koud water. Voeg olijfolie en wat water toe aan de kikkererwten totdat je een gladde pasta hebt. Voeg naar smaak wat pittige paprikapoeder of gedroogde pepers toe en pureer deze mee.

Verwarm een grillpan en grill eerst de aubergines. Snijd de halloumi horizontaal in hele dunne plakken. Grill de hamburgers en de halloumi. Verwarm een andere pan en warm daarin de wraps op. Na een paar seconden beginnen de wraps wat uit te zetten, dan zijn ze klaar.

Leg op ieder bord een wrap en vul deze met de hummus, aubergines en halloumi en strooi hier wat ras el hanout overheen. Leg de hamburger op de wrap. Bon appetit!