Dit is Filique. Filique is een lief vriendinnetje van mij. Wat ik ontzettend bewonder aan haar, is dat zij altijd positief en vrolijk is en van iedere situatie iets goeds weet te maken. Zo ook met Muesli for Mama.

Muesli for Mama

Begin dit jaar richtte zij Muesli for Mama op, nadat bij haar moeder Alzheimer is geconstateerd. Een effect daarvan is dat haar moeder (net zo’n positieve en energieke dame) meer moeite heeft om zelf dingen te ondernemen of mensen te benaderen. En Filique gunt haar heel erg dat ze gezellige dingen kan blijven doen en ondernemen. Daar bestaat een fijne oplossing voor: een buddy. Die kan leuke initiatieven voorstellen en mee naar een terrasje, het theater of het strand. Kleine dingen waar je blij van wordt!

Met de komst van de (ingrijpende) wijzigingen van het Nederlandse zorgsysteem per 1 januari 2015 onder het mom van de participatiemaatschappij, wordt zulke hulp – die niet broodnodig is maar veel betekent –grotendeels niet langer vergoed. Dat is jammer. Maar Filique zou Filique niet zijn als ze niet met een vrolijk plan kwam: Muesli for Mama.

Wat houdt Muesli for Mama in? Heel simpel: wat de naam zegt. Filique helpt haar mama door muesli. Zij maakt helemaal zelf supergezonde muesli: suikervrij en vol met noten en rozijnen. De havervlokken zijn door een Goudse molenaar geplet en worden in grote zaken opgehaald. Daar maakt ze vervolgens zelf thuis in haar oven heerlijke muesli van, in drie smaken: Crazy Coco, Amazing Apricot of Go Nuts (dus met kokos, abrikoos of noten). De Crazy Coco is mijn persoonlijke favoriet, en is oprecht de lekkerste muesli die ik ooit heb gegeten.

Muesli for Mama    Muesli for Mama  Muesli for Mama

Van iedere pot (of navulzak) muesli die je koopt, gaat de volledige marge naar leuke dingen voor de moeder van Filique. Drie vliegen in een klap dus: heerlijke muesli, die ook nog heel gezond is, waarmee je bijdraagt aan iets vrolijks. Je kunt Muesli for Mama volgen op Facebook en zo op de hoogte blijven.

En… je kunt binnenkort zelf kennismaken met Muesli for Mama en eatlearnlove: op zondag 15 maart staan wij samen op de NeighbourFood Market in de Westergasfabriek. Dat is een heerlijke markt met allerlei soorten ambachtelijk eten en drinken. En je kunt er dus muesli kopen. Afgelopen weekend heb ik geholpen met het maken van de muesli. Ik kan je vertellen: in iedere pot muesli zit veel liefde. Dus: sla je ontbijt over en kom naar de Westergasfabriek om allerlei heerlijks te proeven en bij ons te borrelen, te kletsen en muesli te kopen. Hopelijk tot de 15e!

Muesli for Mama  Muesli for Mama

www.neighbourfoodmarket.nl