Hoofdgerecht, vlees, 45 minuten

 

Heerlijk comfort food, deze noedelsoep met dim sum! Perfect voor een regenachtige Pinksterdag dus. Je kunt deze soep ook voor meerdere dagen maken. Kook dan de noedels in een aparte pan.

Wat heb je nodig (voor 4 porties):

– 100 gram gehakt;

– 12 wontonvellen (te koop bij de toko)

– 300 gram eiernoedels

– 4 eieren

– 2 paksoi

– 2 liter kippenbouillon

– 100 gram lente-ui

– 1 spitskool

– gedroogde rode pepertjes

– scheut olijfolie

– scheut sojasaus

– scheut sesamolie

Ontdooi de wontonvellen. Meng wat sojasaus en sesamolie in een bakje. Snijd even wat gedroogde rode pepertjes fijn om erdoorheen te doen. Bestrijk de wontonvellen met de dressing. Braad het gehakt kort aan en leg het gehakt in de wontonvellen. Snijd de lente-ui en de spitskool fijn en doe deze erbij. De overgebleven spitskool gaat in de soep. Let erop dat je de vellen niet teveel vult: als de dim sum te zwaar wordt, valt die tijdens het koken uit elkaar. Vouw de vellen tot een klein pakketje dat je aan de bovenkant dichtknijpt.

Verwarm de kippenbouillon. Kook ondertussen de eieren hard. Snijd de paksoi in grove stukken en doe deze bij de kippenbouillon. Voeg ook de dim sum toe aan de soep. Breng wat water aan de kook en laat de noedels daarin +/- 4 minuten weken. Giet de noedels en de eieren af. Schil de eieren en snijd deze in kwartjes. Voeg de eieren en de noedels toe aan de soep. Je kunt de soep verder op smaak brengen met pepertjes en koriander. Bon appetit!