Over

eat_learn_love_contact
Eat Learn Love

Eat Learn Love is mijn persoonlijke blog over eten. Mijn naam is Sjanine (29) en ik ben dol op eten. Ik ben in de wolken tijdens een lekker etentje, kan in het weekend uren door kooktijdschriften bladeren en bezig zijn met het bedenken en maken van een gerecht, of omfietsen voor die ene speciaalzaak. Als ik op vakantie ga, zoek ik van tevoren niet uit wat ik wil zien maar waar ik ga eten.

Wat is eten voor mij? Eten is liefde. Op zaterdag vind ik het heerlijk om samen in de keuken te staan met een muziekje aan. Eten verbindt. Samen eten is samen praten en lachen. Daarnaast is eten genieten. Eat Learn Love staat voor wat ik belangrijk vind.

Mijn doel: de Italiaanse manier van met eten omgaan in de Nederlandse keuken. De kern van lekker eten zit ‘m in de ingrediënten. Dan heb je helemaal geen ingewikkeld recept nodig. En laten we realistisch zijn: je hebt niet altijd zin om na een lange werkdag lang in de keuken te staan (of op je eten te wachten).

De Italiaanse manier van omgaan met eten houdt ook in zoveel mogelijk lokaal te eten, en met de seizoenen. Wat goed is, komt namelijk heus niet altijd van ver. Er komen prachtige producten uit Nederland. En als je eet wat in de buurt wordt gemaakt, kun je met eigen ogen zien waar het vandaan komt en met hoeveel liefde het wordt gemaakt. Daar smaakt je eten gewoon beter van. Ik wil weten wat het verhaal is achter mijn eten. En met dit blog neem ik jou mee in dat verhaal. Als je eet met de seizoenen, merk je ook veel beter wanneer het herfst, winter, lente of zomer is geworden. Dat ligt namelijk op je bord.

Eten is voor mij ook aandacht voor jezelf. Gezond eten zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. Dat hoeft heus niet iedere dag een groene smoothie te zijn. Ik kan net zo goed genieten van een chocoladetaart. Maar liefst wel zelfgemaakt, zodat ik weet wat ik eet. Een waslijst aan onbekende ingrediënten en e-nummers? Liever niet. Mijn streven: 80% van de tijd gezond eten. En die overige 20% komt ook op dit blog terecht!

Ik zoek voor jou naar adressen waar je naartoe kunt voor goed eten. Ik vertel je meer over wie jouw eten maakt. Ook vind je recepten, om zelf thuis te genieten in de keuken & aan de keukentafel. Voor het weekend pak ik uit met een bijzonder slow recept. En daar doe ik een wijnsuggestie bij.

Kortom: geniet.