Voorgerecht, vegetarisch, 30 minuten

Sinds ik de eerste aflevering van Two Greedy Italians heb gezien, ben ik helemaal fan van chefs Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo – de leermeesters van Jamie Oliver. Wat mij betreft bestaat er geen beter inkijkje in de Italiaanse keuken en het land zelf dan Two Greedy Italians. En het enthousiasme van de twee chefs werkt zelfs voor de minst grote keukenprinsen en – prinsessen aanstekelijk!

Een Italiaans dinertje was voor mij dan ook niet compleet zonder een recept van Antonio Carluccio, de Italian master himself. Deze paddenstoelensoep is gemakkelijk om te maken, en lekker winters. Lekker met wat gebakken pancetta.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 500 gram paddestoelen – ik koos voor een melange met oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, shii take en champignons
  • 25 gram gedroogde porcini
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 4 eetlepels crème fraîche

Paddenstoelensoep met pancetta

Week de gedroogde porcini ongeveer 10 minuten in lauwwarm water. Snipper de ui, en fruit deze in de olijfolie. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Bak de paddenstoelen met de ui mee. Voeg de porcini toe, met het water. Laat dit ongeveer 20 minuten tegen de kook aan opwarmen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de crème fraîche toe en een goede hoeveelheid zout en peper. Als de soep flauw blijft, kun je een half groentenbouillonblokje toevoegen en de soep verder opwarmen tot het bouillonblokje is opgelost.

Lekker met wat peterselie en/of pancetta (voor niet-vegetariërs).

DSC_0216