Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten
November: pompoen

Met dit gure herfstweer is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Met deze parelgort met paprika, pompoen, feta en hazelnoten kun je er weer tegenaan!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 400 gram parelgort
– 2 kleine pompoenen
– 3 paprika’s
– 250 gram hazelnoten
– 125 gram feta
– 1/2 bouillonblokje (groentenbouillon)

Breng ongeveer 1 liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat de parelgort zo’n 20 – 30 minuten koken. Verwarm de oven op 175 graden. Schil de pompoen en snijd deze in stukjes. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en bak deze zo’n 30 – 35 minuten in de oven. Snijd de paprika’s en de feta in reepjes. Voeg de paprika en feta de laatste 10 minuten in de oven toe aan de pompoen. Verwarm een koekenpan en rooster de hazelnoten totdat deze beginnen te verkleuren (hiervoor heb je geen boter of olie nodig).

Serveer de parelgort met de pompoen, paprika, hazelnoten en feta. Bon appetit!