Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Maart: broccoli

Nog twee weken en dan begint de lente. Op je bord is ‘ie al begonnen met deze pasta met groene groenten. Erg lekker voor de meatless Monday. 

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 400 gram pasta naar keuze

– 400 gram erwten

– 1/2 blokje groentenbouillon

– 300 gram broccoli

– 1 bol mozzarella

– 65 gram Parmezaanse kaas

– peper en zout

Verwarm twee pannen met water en een snufje zout. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de broccoli in de andere pan +/- 5 minuten. Giet de broccoli af, maar laat een klein restje water in de pan. Pureer de broccoli met een staafmixer. Doe wat water in een koekenpan. Voeg de groentenbouillon toe en de erwten. Verwarm de erwten +/- 5 minuten.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in blokjes. Giet de pasta af. Serveer met de broccolisaus, erwten en de kaas.