Hoofdgerecht, vlees, 20 minuten (+ 50 minuten als je de pasta zelf maakt)

Als je op de Slow Saturday pulled pork hebt gemaakt en je hebt nog wat over, is dit een uitstekende manier om het op te maken! De inspiratie voor dit recept is een pastagerecht uit Piëmonte van Antonio Carluccio, een ‘pasta voor keizers’ met truffels, truffelolie, Parmezaanse kaas en lever. Dit recept heb ik een keer gemaakt (minus de truffels), alleen viel de lever niet zo in de smaak. Met het varkensvlees van de pulled pork is het veel lekkerder! En zo’n bord pasta op de zondagavond is natuurlijk ook heerlijk, vooral als je het zo gemakkelijk kunt maken. De truffelolie kun je kopen bij een Italiaanse speciaalzaak. Truffelolie is prijzig, maar je kunt er veel pastagerechten mee op smaak maken. De marsala kun je bij de slijterij halen, of bij dezelfde Italiaanse speciaalzaak.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 350 gram tagliatelle
  • 350 gram varkensvlees
  • 2 uien
  • 50 gram boter
  • 30 gram porcini (gedroogde paddenstoelen)
  • 2 tl tomatenpuree
  • 50 ml Marsala (of droge witte wijn)
  • 2 tl truffelolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Wel de porcini ongeveer 20 minuten in een kom met lauw water. Schil en snipper de ui. Smelt de boter in de pan en fruit de ui daarin totdat deze glazig is.

Pasta met varkensvlees    Pasta met varkensvlees

Kook ondertussen de pasta. Als je zelf verse pasta hebt gemaakt, is deze in 3 – 4 minuten gaar. Gedroogde pasta duurt 8 – 9 minuten.

Voeg het varkensvlees, de tomatenpuree en de Marsala toe aan de uien. Giet de porcini af en voeg deze toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Giet de pasta af. Voeg de saus toe aan de pasta, en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas. Buon appetito!