Bijgerecht, vegetarisch, 35 minuten

Februari: pastinaak

Rösti is een van mijn favoriete aardappelgerechten. De Zwitserse rösti krijgt in dit recept een Hollandse touch door de toevoeging van pastinaak. Het resultaat is echt heerlijk. Het is niet moeilijk om te maken, al ben je wel even bezig met het raspen van de pastinaak, aardappel en kaas. Guten appetit!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 250 gram aardappels
  • 250 gram pastinaak
  • 2 eieren
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Twee eetlepels kwark
  • Peper en zout
  • Handvol bloem

Rasp de aardappels en de pastinaak. Leg de geraspte aardappels in een theedoek en knijp het vocht eruit. Meng de aardappels, pastinaak en Parmezaanse kaas met de kwark in een kom. Roer de eieren er doorheen. Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. Neem wat van het mengsel in je hand, en haal dit door de bloem. Dat is nodig om te binden, anders valt je rösti tijdens het bakken uit elkaar.

Doe wat olijfolie in een pan. Zet het vuur laag. Doe vier bolletjes van het röstimengsel in de pan, en gebruik een spatel om het een beetje te pletten. Bak de rösti aan beide kanten (in circa 8 minuten) bruin.