Hoofdgerecht, vegetarisch, 50 minuten
Oktober: pompoen

Brr…wat is het koud geworden! Op zulke dagen is niets lekkerder dan een warme kom soep om je aan op te warmen :)

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 1 pompoen
– 2 winterpenen
– 1 ui
– gember
– 3 tl. Thaise rode currypasta
– 1 blik kokosmelk
– 1 el ingemaakte sereh (citroengras)
– scheutje olijfolie
– sojasaus
– sesamolie
– 1/2 blokje groentebouillon

Schil en snipper de ui. Schil de pompoen en de winterpenen en snijd deze in blokjes. Verwarm wat olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg daarna de pompoen en de winterpeen toe. Schenk daar een scheutje water overheen om te voorkomen dat het aanbakt. Voeg na ongeveer 10 minuten 1,5 liter water en 1/2 bouillonblokje toe. Voeg de sereh, kokosmelk en currypasta toe. Schil een stuk gember en snijd dit in kleine stukjes. Voeg de gember toe aan de soep. Laat de soep op een laag vuurtje ongeveer 30 minuten warm worden (zorg ervoor dat deze niet kookt). Pureer de soep en serveer met een klein scheutje sojasaus en sesamolie.