Bijgerecht, vlees, 45 minuten

Maart: prei

Wat zien ze er gezellig uit, deze miniquiches in soufflévormpjes. Deze taartjes zijn geschikt als bijgerecht, voor de lunch of als borrelhapje. De basis is heel simpel: een plakje bladerdeeg dat je vult en in de oven zet. Bewaar het bladerdeeg dat je over hebt in de vriezer. Je kunt deze kleine taartjes namelijk altijd maken als je restjes hebt die je op een feestelijke manier wilt opmaken. Zorg steeds dat de vulling is voorgebakken.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 prei
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • klein bakje spekjes
  • 50 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 85 gram geraspte oude kaas
  • 2 eieren
  • klontje boter
  • zout en peper

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet de soufflévormpjes in met wat boter. Leg een velletje bladerdeeg in de soufflévorm. De uiteinden mogen over de rand van het bakje hangen. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Zet het bladerdeeg 8 – 10 minuten in de oven.

Preitaartje  Preitaartje

Snijd de prei in dunne ringen. Verwarm een koekenpan en bak daarin de spekjes. Voeg de prei toe. Bak de prei en de spekjes totdat de spekjes gebakken zijn en de prei glazig is. Haal de soufflévormpjes uit de oven en verdeel de prei en spekjes over de vormpjes.

Meng in een kom de eieren met de melk en slagroom. Klop dit mengsel los met een garde en voeg wat zout en peper toe. Schenk het ei-melkmengsel over de taartjes en bestrooi met wat geraspte oude kaas. Zet de preitaartjes ongeveer 20 minuten in de oven. Enjoy!