Hoofdgerecht, vis, 45 minuten

Februari: boerenkool (of cavolo nero) 

Deze quiche is echt winters comfort food. Heerlijk als je helemaal bent verregend, als de trein niet reed of als je gewoon zin hebt in een avond op de bank zitten met een quiche. Het recept komt uit foodies – ik heb het aangepast door pijnboompitten toe te voegen, iets minder ansjovis te gebruiken en cavolo nero in plaats van palmkool.

Wat heb je nodig (voor 3 – 4 personen):

– 1 pak deeg voor hartige taart

– 400 g cavolo nero

– 30 g ansjovisfilets (uit een blik, op olie)

– handjevol pijnboompitten

– 100 ml volle melk

– 200 ml slagroom

– 75 g Parmezaanse kaas

– 2 eieren

– 1 eidooier

– zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het deeg ontdooien en bekleed er een springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg ongeveer 20 minuten in de oven.

Was ondertussen de cavolo nero en kook deze ongeveer 5 minuten. Spoel af met koud water en knijp het water eruit. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd ze in grote stukken. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze bruin beginnen te worden.

Meng de ansjovis, pijnboompitten en cavolo nero en bekleed de taartbodem hiermee. Bestrooi met peper en zout. Meng de eieren en eidooier in een kom met de slagroom en de melk. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze door het eimengsel. Schenk het mengsel over de taartbodem. Zet de taart ongeveer 25 minuten in de oven en bon appetit!