Hoofdgerecht, vegetarisch, 45 minuten
September: pompoen

Al zat je vorige week nog in je zwemkleding, vanaf morgen is het toch echt herfst! En wat past er beter bij de herfst dan een heerlijke oranje pompoen?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– grote pompoen
– 500 gram quinoa
– 100 gram feta
– 125 gram hazelnoten
– handvol peterselie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de pompoen en snijd deze in grote blokken. Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en bak deze ongeveer 35 minuten in de oven.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie. Haal de hazelnoten uit de pan als ze beginnen te verkleuren.

Als de pompoen ongeveer 10 minuten in de oven staat, bereid je de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de feta in kleine blokjes. Pluk de peterselie en snijd deze in grove stukken.

Serveer de quinoa met de pompoen, feta, hazelnoten en peterselie. Enjoy!