Nagerecht, vegetarisch, 75 minuten

Mei: aardbei

Er zijn nu volop aardbeien te koop en daar wilde ik van profiteren. Vandaar dit vrolijke, zomerse nagerecht met aardbeien, cake en mascarpone. In een glas ziet het er heel kleurrijk en gezellig uit. En er zit honing in plaats van suiker in, dus je kunt er vaker van genieten ;).

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml honing
  • 4 eieren
  • mespunt zout
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram aardbeien
  • 20 muntblaadjes

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de boter in blokjes. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de boter en meng door elkaar met een vork. Voeg een voor een de eieren toe. Schenk 85 ml honing over het deeg en voeg een mespunt zout toe. Klop het mengsel los met een garde. Vet een ovenvorm in en zet de cake 50 – 60 minuten in de oven. Als je met een vork in de cake prikt en de vork wordt niet vochtig, is de cake gaar.

Klop ondertussen de slagroom stijf. Schenk een scheutje honing door de slagroom terwijl je klopt. Roer de mascarpone door de slagroom. Snijd de aardbeien en de muntblaadjes in kleine stukjes. Meng de aardbeien en munt door de slagroom.

Vul de glazen eerst met een laag cake en dan een laag aardbeien met slagroom. Ga zo door totdat het glas gevuld is. Garneer met wat munt (en eventueel wat kleine stukjes witte chocolade).