Voorgerecht, vegetarisch, 20 minuten

Februari: rode biet

Voor het eatlearnlove Valentijnsdiner wilde ik als voorgerecht een salade met flink veel roze en rood erin. Deze salade ziet er ontzettend kleurrijk uit, en is een fris begin van het diner. Je kunt voor de frambozen een bakje bevroren frambozen gebruiken. De frambozen die je overhoudt, gebruik je voor het nagerecht.Gebruik voor de salade niet teveel frambozen, omdat die vrij zuur kunnen zijn. Het mooiste is een goede balans tussen de frisse biet, de zoete geitenkaas en de wat zuurdere framboos. Bovendien biedt dit recept een uitgelezen kans om een granaatappel te ‘pellen’!

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • 100 gram gemengde salade
  • 50 gram geitenkaas met honing
  • 1 biet
  • Handje frambozen
  • Handje granaatappels
  • Balsamicoazijn

Wat moet je doen? Laat de frambozen ontdooien. Schil de biet. Kook de biet ongeveer 10 minuten.

Bereid ondertussen de granaatappel. Hoe doe je dat? Snijd het kroontje van de granaatappel los. Snijd 6 inkepingen van boven naar beneden. Houd de granaatappel boven een kom, met de opening waar het kroontje zat naar beneden. Sla er nu met een pollepel op, zo sla je de pitten eruit. Als niet alle pitten loskomen, kun je ze met de hand losmaken. Doe dit voorzichtig, want de witte schil wil je er niet bij hebben, die is te hard om te eten. Als alle pitten in het kommetje liggen, kijk je of er stukjes witte schil zijn meegekomen. Die haal je eruit.

Salade met bieten en frambozen Salade met bieten en frambozen

Breek de geitenkaas in kleine stukjes. Doe wat sla op het midden van de borden. Snijd de biet in partjes. Leg de partjes biet aan de buitenrand van het bord. Doe dan wat granaatappels en frambozen door de salade. Schenk ten slotte wat druppels balsamicoazijn over je salade met biet en granaatappel.