Op een onverwachte locatie, niet ver van het centrum van Utrecht, staat een prachtige oude molen. In die oude molen heeft Peter een slagerij: Slagerij De Molen. De slagerij zit hier al zo’n 17 jaar. Toen kwam de molen leeg te staan en wilde de gemeente er een biologische bestemming aan geven. Peter was al bekend met het ‘biologisch boeren’: zijn broer heeft een biologische boerderij in Friesland. Daar zag Peter wat een verschil dat was met de bio-industrie. De dieren lopen daar gewoon buiten, op onbespoten grond, en krijgen geen antibiotica binnen. Dat vlees wilde Peter gaan verkopen, in de molen. Zo is de slagerij begonnen. En zijn broer is een van de leveranciers.

Slagerij De Molen

 

Al het vlees dat Peter verkoopt, is biologisch, en komt uit Nederland. Daar is Peter trots op. Hij haalt een varkenspoot tevoorschijn, en laat mij het EKO keurmerk zien dat erop is gebrand. Vraag gerust aan Peter wat voor vlees hij je aanraadt, en waar het vandaan komt.

Slagerij De Molen

 

Slagerij de Molen, Adelaarstraat 30-A, Utrecht

www.slagerijdemolen.nl