Voorgerecht, vis, +/- 45 minuten

Februari: aardpeer

Aardpeer is een hele verrassende groente met een nootachtige, beetje scherpe smaak. Misschien heb je nog nooit aardpeer gegeten. Ze lijken een beetje op gember maar smaken naar knollen. Erg lekker in de soep, zoals deze met room, garnalen en bieslook.

Aardpeer

Wat heb je nodig voor 6 kommen:

– 5 aardperen

– 200 gram garnalen

– 2 uien

– 1 bouillonblokje

– 150 ml zure room

– bieslook

– scheutje olijfolie

Schil en snipper de uien. Schenk wat olijfolie in een pan en fruit de uien. Schil de aardperen en snijd ze in blokjes. Bak de aardperen ongeveer 5 minuten. Voeg een bouillonblokje en 1 liter water toe. Laat de soep 35 minuten warm worden (tegen de kook aan, maar zorg dat deze niet kookt). Pureer de soep met een staafmixer. De soep mag nu gebonden zijn maar wel vloeibaar. Snijd de bieslook in kleine stukjes. Doe de soep in kommen. Voeg de bieslook, garnalen en een schep zure room toe. Enjoy!