Hoofdgerecht, vlees, 15 minuten

Juni: tuinbonen

Een lekker romige spaghetti carbonara is verrassend lekker op een zomerse dag. Maak ook eens deze Hollandse variant: spaghetti carbonara met tuinbonen!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 150 gram pancetta
  • 4 eieren
  • 100 gram pecorino
  • 500 gram tuinbonen
  • 0lijfolie
  • zout en peper

Kook de spaghetti 8 – 9 minuten in warm water. Snijd de pancetta in dunne reepjes. Verwarm een klein scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de pancetta. Rasp de pecorino.

Splits de eieren. Doe het eigeel in een kom. Meng het eigeel met de helft van de pecorino.

Giet de spaghetti af. Roer eerst de pancetta door de spaghetti en voeg snel de eigeelsaus toe. Roer ook de tuinbonen door de spaghetti. Serveer de spaghetti in verwarmde borden of eet deze snel op. Buon appetito!