Hoofdgerecht, vlees, 25 minuten

April: spinazie

Het is niet het eerste waar je aan denkt op een warme lentedag, maar dit stamppotje met spinazie en courgette is lekker fris en staat zo op tafel – ideaal als je lang op het terras hebt gezeten :).

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 2 courgettes

– 600 gram spinazie

– 300 gram spek

– 400 gram (kruimige) aardappels

– scheut melk

– handje pijnboompitten

Schil de aardappels en breng ze aan de kook. Kook de aardappels 15 – 20 minuten en giet ze af. Verhit ondertussen een koekenpan (zonder olie) en bak de pijnboompitten aan totdat ze bruin kleuren. Snijd de courgette in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de courgette met peper en zout en bak deze ongeveer 5 minuten. Voeg de spinazie toe. Bak de speklappen in een koekenpan en snij ze in reepjes.

Giet de aardappelen af. Voeg een scheut melk toe en stamp de aardappelen. Voeg de speklappen en de groente toe.