Hoofdgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Maart: spinazie

Groen, groen, groen! Buiten wordt het groen en ook op je bord is het groen met deze spinaziepannenkoeken. Lekker eenvoudig en snel!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 3 eieren

– 500 ml volle melk

– 250 gram bloem

– 300 gram (baby)spinazie

– 500 gram champignons

– scheut olijfolie

– 2 uien

– huttenkase

Doe een deel van de melk in een kom met 150 gram spinazie. Pureer met een staafmixer tot de melk groen kleurt. Voeg de overgebleven melk en de bloem toe en roer met een garde. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Snijd de champignons in plakjes en snipper de uien. Bak de champignons en de uien.

Verwarm ondertussen een klontje boter in de koekenpan. Schenk het beslag in de pan en bak vier pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met de champignon, ui, de resterende spinazie en de huttenkase. Bon appetit!