Hoofdgerecht, vegetarisch, 10 minuten

April: spinazie

Van de kleuren van deze spinaziesalade word je sowieso blij. Hoe vrolijk ziet dit eruit! Ideaal als je gezond eten wilt dat snel klaar is, bijvoorbeeld voor het sporten. Ik gebruikte spinazie van eigen balkon en Hollandse tomatenmix – rode, gele, oranje en groene tomaten.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

– 600 gram verse spinazie

– 3 puntpaprika’s

– 450 gram Hollandse tomatenmix

– 2 courgettes

– 100 gram gorgonzola

– 100 gram pijnboompitten

– wat olijfolie

Was de groenten. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de paprika in grove stukken. Verwarm de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie) totdat deze bruin kleuren. Grill de paprika en courgette in een grillpan (of in een koekenpan met wat olijfolie). Voeg op het laatst de tomaten toe en grill deze ook even. Snijd de gorgonzola in kleine stukken. Doe de spinazie, paprika, tomaten, courgette, gorgonzola en pijnboompitten in schaaltjes. Voeg eventueel wat zout en peper toe, en schenk een klein beetje olijfolie over de salade. Enjoy!