Bijgerecht, vegetarisch, 15 minuten

Januari: spruitjes

Januari is een prima maand om Hollandse spruitjes te eten. Omdat niet iedereen fan is van spruitjes, heb ik een heel eenvoudig maar heel lekker recept waarmee je (bijna) iedereen aan de spruitjes krijgt – mij is het zelfs met dit recept eerlijk gezegd niet gelukt. Ik vond het zelf in ieder geval heerlijk.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 600 gram spruitjes
  • Een scheut sojasaus
  • 3 eetlepels honing (of agavesiroop)

Maak de spruitjes schoon, snijd de onderkant van de spruitjes af, en snijd de spruitjes in de lengte doormidden. Blancheer de spruitjes ongeveer 4 minuten. Spruitjes die een half uur doorgekookt zijn, zijn echt niet meer van deze tijd ;). Verwarm een wok of koekenpan. Doe de sojasaus en honing in de pan en roer deze met een houten lepel door. Voeg de spruitjes toe, en roerbak ze ongeveer 4 minuten totdat ze gekaramelliseerd zijn in de soja-honingsaus.