Nagerecht, vegetarisch, 40 minuten

Mei: rabarber

Als afsluiter van een diner, als je wat te vieren hebt of gewoon omdat het kan: deze tarte tatin met rabarber is verrukkelijk! Rabarber ligt nu in de winkel en je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. Vandaag een tarte tatin, een taart die oorspronkelijk met appels wordt gemaakt. Met rabarber is het minstens zo lekker.

Wat heb je nodig (voor één taart):

– 5 stengels rabarber

– 100 gram suiker

– 100 gram boter

– wat vanille, los of uit een vanillestokje

– 6 plakjes bladerdeeg

– klein beetje bloem, om de deegroller te bestuiven

– vanille-ijs

Verwarm de oven voor op 190°C. Ontdooi het bladerdeeg en laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de onder- en bovenkant van de rabarber af. Was de rabarber en snijd deze in stukken van ongeveer 10 cm.

Tarte tatin met rabarber

Verwarm een grote koekenpan en doe de suiker hierin. Laat de suiker warm worden (blijf deze steeds doorroeren). Als de suiker warm is, voeg je de boter en vanille toe. Blijf dit mengsel ongeveer 5 minuten verwarmen en doorroeren. Let op dat het niet aanbrandt. Voeg dan de rabarber toe en roer voorzichtig door de boter. Laat de rabarber ongeveer 5 minuten intrekken. Zet dan het vuur af. Schenk voorzichtig de rabarber met boter in een taartvorm.

Tarte tatin met rabarber

Bestuif een deegroller met wat bloem en rol de bladerdeeg zo dun mogelijk uit. Doe een laag bladerdeeg over de rabarber, en duw aan de zijkanten wat bladerdeeg naar beneden (zo krijg je, als je de taart omdraait, een klein opstaand randje). Zet de taart ongeveer 25 minuten in de oven. Als je de taart uit de oven hebt gehaald, keer je hem om op een groot bord. Wees daarbij voorzichtig, want de karamel is gloeiend heet. Serveer de tarte tatin met rabarber warm, met een klein bolletje vanille-ijs.